ThalsFM kreeg vrijdagavond de Gidsen 2e Kempen op bezoek. Om geld in te zamelen voor de jamboree in Zweden zetten ze heel wat activiteiten op het programma o.a. een Zweedse eetdag.De ladies van de Gidsen 2e Kempen werden op hun kennis over de scouts- en gidsen beweging getest door dj Tam.

de foto’s zie je dat de sfeer er meteen in zat.In 2011 is het verzamelen geblazen voor de 22e Wereldjamboree in Zweden, op een speciaal domein vlakbij Kristianstad. Een jamboree die zich vooral zal toespitsen op kamperen, buitenleven in de natuur in kleine groepjes.Tot nu toe is de grootste jamboree gehouden in 1929: meer dan 50.000 scouts namen deel aan deze jamboree in Birkenhead, in het noordwesten van Engeland.

De jamboree in 2007 viel samen met het eeuwfeest van scouting. Op 1 augustus 2007 herdachten alle scouts en gidsen de oprichter Robert Baden-Powell. Het doel van oprichter Robert Baden-Powell was een wereldwijde broederschap te creëren, en jonge mensen meer te kunnen leren over andere mensen en landen door direct met hen om te gaan.Tijdens wereldjamboree droegen alle scouts en gidsen een speciale gele groepsdas met een symbool "zonsopgang" en lieten ze een internationale vlag vieren.

Vanwege dat eeuwfeest werd het evenement georganiseerd door het Verenigd Koninkrijk: de geboorteplaats van scouting. Ongeveer 40.000 scouts kampeerden in het Hylands Park in Essex.Inschrijven voor de Zweedse eetdag kan bij de gidsen zelf en er liggen inschrijfformulieren bij Den Trapper Lierseweg 124, Herentals, 014 21 17 83.